top of page

LYMFEDRENASJE

Lymfesystemet utfyller og virker sammen med blodets sirkulasjonssystem slik at væske kan flyte fra vevet utenfor blodårene og over i blodet. Lymfesystemet sørger for at overflødig væske ikke hoper seg opp, fanger opp større partikler som ikke kommer seg tilbake til blodet og spiller en sentral rolle i infeksjonsforsvaret.

Lymfedrenasje med vakum maskinkan brukes ved behandling av plandt annet: - Langvarig smertetilstander - Fordøyelsesbesvær - Reumatisme -Generelle smerter/ plager i muskel- og skjelett systemet - Ødemer/ hevelse  - Dårlig blodsirkulasjon

Behandlingen

Behandlingen gjøres på forskjellige måter, enten ved lette pulserende trykk med hendene, massasje og andre manuelle teknikker, eller vakuum. 

Vår behandler bruker vakuum maskin/ kopping i behandlingen, for å gjøre lymfedrenasjen mer effektiv. Behandlingen utføres med kopper tilkoblet en maskin som lager vakum som settes på huden. Vakuumet skaper et undertrykk som påvirker bindevevet og gir økt sirkulasjon. 

Behandleren som utfører lymfedrenasje ved vår klinikk er Osteopat og tilpasser behandlingen ut i fra hver enkelt pasients behov. Her kombineres gjerne Osteopatiske teknikker med fokus på det lymfatiske systemet, sammen med vakuum behandling.


Når du bestiller time, velg timen som heter Osteopatisk behandling med Lymfatisk fokus!

Image by Zack Minor

Lymfedrenasje kan hjelpe ved:

Lymfedrenasje kan brukes ved behandling av plandt annet:
- Langvarig smertetilstander
- Fordøyelsesbesvær
- Reumatisme
-Generelle smerter/ plager i muskel- og skjelett systemet
- Ødemer/ hevelse 
- Dårlig blodsirkulasjon

 

Nedsatt sirkulasjon kan vise seg som smerter i muskulaturen, hevelser, kalde føtter og hender, spenninger i hode/ nakke, leggkramper, samt en generell stivhet i kroppen. 

Trening og aktivitet hjelper lymfesystemet naturlig. Har man en stillesittende og lite aktiv hverdag kan man ha godt av lymfedrenasje for å optimalisere de sirkulatoriske systemene. Man kan ta Lymfedrenasje forebyggende, for spesifikke plager eller for å bedre restitusjon. 

bottom of page