top of page

rødt og nær-infrarødt lysterapi

Trygg, effektiv og forskningsbasert behandling for hele kroppen!

Helkropps Rød lys terapi seng

Noe for deg?

Leter du etter en naturlig og effektiv behandling som kan forbedre din helse? Da bør du prøve vår rødt og nær-Infrarødt lysterapi seng eller panel.

Enten du sliter med smerter, ønsker å redusere betennelser, få raskere restitusjon eller forbedre hudens tilstand, kan denne behandlingen være det du trenger!

Behandlingen foregår i Kiellands Plass Helse sine lokaler, avdeling 1.  Velkommen inn

Vi tilbyr behandling i fullkropps RLT seng og liggende på behandlingsbenk med RLT panel over deg. 

Våre kraftige senger og paneler har 5 bølgelengder fra 630 til 940nm og hele behandlingen tar maks 30 minutter. For maks effekt på kort tid som passer inn i din hverdag!

 

 RLT Seng eller Panel?


RLT seng: Passer for deg som ønsker helkropps RLT behandling. Det er satt av 30 minutter på rommet, selve behandlingen tar maks 20 minutter (første time 15 min for å se respons). Ved førstegangs time møter du en terapeut som viser deg rommet og hvordan sengen fungerer. Ved oppfølgende timer er behandlingen ubemannet, men det er en terapeut tilgjengelig ved behov.

RLT Panel: Passer best for deg som trenger assistanse under behandling, har plager som gjør det vanskelig å komme inn og ut av RLT sengen på egenhand, eller dersom du ønsker kombinert behandling med Osteopati og RLT. Behandlingen utføres liggende på behandlingsbenk, her kombineres fjern infrarød varme i benken og rødt og nært-infrarødt lys i panel over benken. Det er satt av 30 minutter, man ligger på en side ca 10-12,5 min, når halve behandlingstiden er gått  snur man seg rundt. 

Image by Zack Minor

RLT kan forbedre helse og velvære på en rekke forskjellige måter. Forskningen støtter dens effektivitet for alt fra hudhelse til smertelindring

 • Mindre smerter: 

 • Hudhelse: RLTi kan bidra til å redusere aldringstegn i huden som rynker, fine linjer, solskader, fremme kollagenproduksjon, redusere betennelse i huden. Det er også effektivt i behandling av kroniske tilstander som eksem, psoriasis og akne

 • Sårtilheling: RLT kan effektivisere helingsprosessen for sår ved å stimulere cellenes energiproduksjon

 • Muskelgjenompretting /Restitusjon: RLT kan redusere muskelsmerter og stivhet etter trening, samt fremme muskelgjenopretting

 • Mer energi: RLT stimulerer Mitokondriene til å prodisere ATP. ATP kan oppfattes som en universell energileverandør i alle celler og vev. Livet ville ikke vært mulig uten ATP.

 • Øket blodsirkulasjonen som kan bidra til å redusere betennelse, lindre smerte og fremskynde helingsprosessen etter skader.

 • Bedre søvnkvalitet og redusert stressnivå


helkropps rød og infrarød lys terapi panel
Total body Red light therapy and NIR Panel treatment

Hva skjer på behandlingen

 

Du blir tilsendt et skjema med personvernerklæring og relevant helseinformasjon før timen, vennligst fyll ut skjema før din time.

 

Ved førstegangs time møter du en terapeut som viser deg rommet og hvordan sengen fungerer. Vi vil ved første time snakke litt om dine ønsker med behandlingen og svare på eventuelle spørsmål. Ved oppfølgende timer er behandlingen ubemannet, men det er en terapeut tilgjengelig ved behov. 

 • Det er satt av 30 minutter på rommet. Behandlingstid er maks 20 minutter. (første time 15 min for å se respons). Du er alene inne på rommet under behandlingen. 

 • Behandlingen utføres iført truse/bokser (fortrinnsvis lyst, da mørkt tøy føles varmere), det er anbefalt å ta av alle andre klær, smykker, kremer og sminke for best effekt

 • Det skal brukes øyebeskyttelse under behandlingen. Linser skal fjernes under RLT.

 • Du kan kjøpe egne beskyttelsesbriller 30,- ved klinikken eller bruke utlånsbriller tilgjengelig i rommet. Vennligst legg brukte briller i merket boks.

 • Dersom du trenger hjelp-assistanse når du er på rommet, trykk på knappen på kommoden som er merket med Hjelp- assistanse

 • Etter behandlingen vaskes sengen, det er spray og pappir på rommet. 

 • Det er anbefalt å drikke litt ekstra vann etter behandling, ha gjerne med en vannflaske. 

Det er anbefalt med 2-3 behandlinger i uken i 3-12 uker eller til ønsket effekt. Vedlikeholdende behandling 1-2 ganger i mnd eller ved behov. 

Pris:

RLT Enkelttime:  660,-

Beskyttelsesbriller: 30,-

RLT klippekort 10 klipp: 5610,-

RLT klippekort 15 klipp: 7920,-

Hvorfor fungerer RLT?

Red Light Therapy (RLT), også kjent som photobiomudulation therapy og Low level laser therapy (LLLT),  har bølgelengder av lys som trenger inn i huden, helt ned til cellenivå. Når cellene blir utsatt for rødt og nær-infrarødt lys (RLT), stimuleres  produksjonen av energimolekyler i cellene, kalt ATP (adenosintrifosfat). ATP kan oppfattes som en universell energileverandør i alle celler og vev. 

Med mer ATP tilgjengelig kan cellene fungere mer effektivt, vokse raskere og reparere skade mer effektivt.

Dessuten kan lysterapi redusere oksidativt stress og inflammasjon i cellene, noe som også bidrar til helbredelse og regenerering av vev.

Du skal ikke ta RLT dersom du er/har:

 • Gravid

 • Pacemaker

 • Kreft

 • Feber, Aktiv Infeksjon

 • Har hatt en organtransplantasjon

 • Photosensitiv eller bruker photosensitive medikamenter  (slik som Chlorpromazine)

 • Buergers sykdom

 • Alvorlig hjerte og nyre sykdom

Pasienter som plages med overoppheting, epilepsi, klaustrofobi skal vise varsomhet ved RLT. Dersom aktuelt kan terapeut vøre tilstede/ tilgjengelig for assistanse under behandling. 


Mer forskning trengs før disse pasient gruppene kan anbefales RLT, våre retningslinjer er derfor at vi ikke behandler disse pasientgruppene. 

Vennligst merk:

Det er viktig å merke seg at effekten og nytten av rød og infrarød lysterapi kan variere avhengig av individuelle faktorer og tilstander. 

Selv om rødt lys terapi er anerkjent som en trygg og effektiv behandlingsform for en rekke forskjellige helseproblemer, er det alltid viktig å konsultere helsepersonell/lege før du starter en ny behandling og er usikker på om RLT er riktig behandlingsform for deg!

Rødt og Nær-infrarødt lysterapi er ikke ment for å diagnostisere, kurere eller forhindre bestemte sykdommer eller medisinske tilstander. For behandling av alvorlige medisinske tilstander må lege-sykehus oppsøkes.

 

Dette nettstedet er kun for utdannings- og informasjonsformål og er ikke ment som medisinsk råd. For behandling av alvorlige medisinske tilstander må man søke profesjonell medisinsk hjelp.

bottom of page